Jourpartner - webportal för hantverkartjänster

Fuktspärr betonggolv

fuktspärr golv

Fuktspärr betonggolv & flytspacklat golv - Florosil

Fuktspärr för golv med florosil behandling, florosil fungerar som en fukt och alkalispärr men även emissionsspärr. Detta innebär att florosil förhindrar emissioner (lukter) att komma i kontakt med inomhusluften.

Florosil har många användningsområden, men används oftast för fuktspärr betonggolv och flytspacklade golv.

Behöver du ett proffs? Om du känner dig osäker på att utföra något själv inom florosil & fuktspärr, kontakta en auktoriserad silanex entreprenör! Till exempel Jourpartner

Vi följer Golvbranschens regler by the book.

Fuktspärr Golv & Florosil Pris - Kostnad?

Fuktspärr med Florosil på golv kostar mellan 235 kronor – 289 kronor per kvadratmeter. Det finns självklart en del faktorer som påverkar priset som till exempel: 

 • Totala ytan
 • Hur många lager ytan behöver täckas med
 • Underlagets skick
 • Vilken typ av florosil som används
 
Vi strävar alltid efter att ge så transparenta prissättningar som möjligt, om du vill veta mer om våra priser; Begär en kostnadsfri offert
fuktspärr betonggolv
Fuktspärr

Fuktspärr Betonggolv med florosil inomhus & utomhus - Vad är skillnaden?

Florosil är ett behandlingsmedel för betonggolv, känt för sin effektivitet som fuktspärr både inomhus och utomhus. Genom att utforska användningen av FLOROSIL TS för inomhusbruk och olika Florosil-produkter för utomhus, belyser vi hur dessa varianter skiljer sig åt och deras specifika fördelar.

Vad är en fuktspärr?

FLOROSIL TS är framtagen specifikt som en fuktspärr för inomhusmiljöer där kontroll av fukt och kemiska emissioner är kritisk. Som en tvåkomponents, lösningsmedelsfri produkt, fungerar FLOROSIL TS som en effektiv diffusionsspärr och fuktspärr för betonggolv, särskilt i miljöer som källare där risken för vattenskador är hög. Dess förmåga att tillsluta porer i betongen förhindrar fukt och alkalier från att nå ytmaterial och blockerar kemiska emissioner från att förorena inomhusluften. Genom att inte innehålla bisfenol-A erbjuder den en säker och effektiv lösning för fuktspärr på betongplattor inomhus.

När behövs Fuktspärr? - Ångspärr för golv

Golvbranschens riktlinjer: “Trägolv på Golvvärme” bör man alltid behandla golvet med ett fuktskydd när man installerar trägolv över golvvärme, förutsatt att detta inte resulterar i att dubbla fuktskydd används. Ett sådant fuktskydd, ofta i form av en fuktspärr, är essentiellt för att skydda trägolvet från fukt och lukt som kan stiga uppifrån underlaget. Fuktighet påverkar trägolv avsevärt; de expanderar när de utsätts för fukt och krymper när de torkar. Om det finns en hög relativ fuktighet i underlaget kan det vara nödvändigt att lägga en fuktspärr golv, fuktspärr betongplatta eller fuktspärr betonggolv för att säkerställa golvets integritet. Det är kritiskt att inte ha mer än en fuktspärr i golvkonstruktionen!

Hur vet man om det är fukt i golvet?

Fukt i golvet kan synas som mörka fläckar eller mögel, och ibland kan man även känna en lukt av mögel även om inga synliga tecken finns. 

Genom att använda florosil som fuktspärr för golvet kan du förhindra fukt och dåliga lukter. Det är avgörande att underlaget är passande för att installera golvet.

Fördelar Med Fuktspärr Betonggolv:

Florosil är utformat för att sanera emissioner och impregnera betong och avjämningsmassor inomhus, vilket minimerar transport och upptag av alkaliskt vatten med höga pH-värden. Det fungerar som en fukt- och alkalispärr i betongkonstruktioner för PVC, linoleum, textila golv samt vissa tätskikt. Vid installation av trä- eller gummigolv, kontakta Jourpartner.

 • Har obegränsad livslängd i golvkonstruktionen Skyddar lim och ytskikt från bygg- och markfukt
 • Rensar förorenade golv
 • Är lösningsmedelsfri
 • Tål alkalisk fukt (höga pH-värden)
 • Garanterar låg fuktkvot
 • Skyddar mot framtida vattenskador
 • Har testats i kombination med olika primers och lim
 • Kräver ingen extra bygghöjd
 • Skapar enhetliga golv
 • Innebär inga höga projekteringskostnader

Var Används Fuktspärr på Golv?

Trägolv:

Vid installation av trägolv är det möjligt att direkt limma golvet på Florosil TS med ett elastiskt lim. Det är viktigt att säkerställa att underlaget, vare sig det är betong eller avjämningsmassa, uppfyller den draghållfasthet som krävs av trägolvsleverantören. Observera att TS inte fungerar som en ytförstärkare.

Textilplattor:

Textilplattor kan effektivt limmas direkt på Florosil TS med ett avtagbart tejplim.

Plast, Linoleum, Gummigolv, Textila Golv:

För installation av plast-, linoleum-, gummigolv och andra textila golv bör Florosil® TS alltid primas och tunnflytas för att skapa ett sugande underlag. Detta är nödvändigt för att underlätta fuktavledning från limmet. Välj primer och avjämningsmassa (som inte är finspackel) enligt anvisningarna från spackelleverantören. Avjämningsmassan är designad för att hantera limfukten effektivt.

Dessa riktlinjer säkerställer att Florosil® TS effektivt används som en fuktspärr golv, fuktspärr golv källare, fuktspärr betongplatta, fuktspärr betong, fuktspärr betonggolv samt florosil behandling i olika golvkonstruktioner.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.